heeft u vragen?
 • Onderdelen wassen
  Onderdelen wassen

De LETS onderdelenwasser is een zeer degelijke, robuuste unit. Deze unit is geheel anders dan de gangbare units. Indien er veel oliehoudende producten (accu's, motoren etc) worden gereinigd, is het een mogelijkheid om de unit van een olie-waterscheider emulsie te voorzien. Hierdoor mag waswater geloosd worden.

Waarom een onderdelenwasser van LETS bv:

 • Geschikt voor meerdere onderdelen
 • Wassen en drogen in één
 • Geen tilwerk
 • Lange levensduur
 • Snelle service

> Lees meer over de kenmerken van de LETS onderdelenwasser

 

Werking:

De wastunnel van de onderdelenwasser is voorzien van roterende sproeiarmen met 10 nozzles, de sproeiarm is langzaam draaiend, links- en rechtsom. Er wordt met hoge druk gereinigd. De reinigingstemperatuur is instelbaar, tot circa 80 °C. Na het wassen wordt de belading met warm water nagespoeld. Het product wordt na het wassen door middel van een blower droog geblazen. Voor het droog blazen wordt van dezelfde aandrijving gebruik gemaakt, die ook voor het reinigen wordt gebruikt.

> Lees meer over de werking van de LETS onderdelenwasser

Types

Onderdelenwasser

Technische gegevens:
 • 7,5 kW
 • 15-20 bar
 • HWB of 60 kW gas

Anderen bekeken ook:

Speciale wasinstallatie voor vervuiling met minerale olie.

Meer informatie

Referenties

Defensie Soesterberg

In Soesterberg komen vanuit de landelijke defensie uiteindelijk alle gebruikte accu's aan. Of het nu accu's uit vliegtuigen, zendapparatuur of rijdende tanks betreft. Met de accuwasser van LETS bv worden deze gewassen. >>Lees meer

 

Waarom een onderdelenwasser van LETS bv:

 • Geschikt voor meerdere onderdelen
  In de machine kunnen verschillende soorten korven worden geplaatst, waarin de onderdelen worden gewassen. Doordat er op hoge druk wordt gereinigd en de spuitnozzles bewegend zijn, is de machine ook geschikt voor sterk vervuilde onderdelen zoals motoren, accu’s en diverse gereedschappen. Heeft u een speciaal product die moet worden gereinigd? Vraag ons om advies of een test.

 • Wassen en drogen in één
  In 5-12 minuten (afhankelijk van de instelling) heeft de machine een heel programma gedraaid. Wassen én drogen. Niet een beetje schoon, maar helemaal schoon. Niet een beetje droog, maar helemaal droog. Dat biedt zekerheid.
   
 • Geen tilwerk
  De machine is zo ontwikkeld dat er met een palletwagen of heftruck zo de onderdelen in de machine kan worden geladen. Hierdoor is er geen sprake meer van zwaar tilwerk en bovendien is het ook nog eens efficiënt werken.
   
 • Lange levensduur
  Kwaliteit staat bij LETS zeer hoog in het vaandel. De machine bestaat daarom uit dik RVS plaatwerk en degelijke RVS pompen. Installaties van LETS zijn zeer netjes afgewerkt. De bekabeling is weg gewerkt en beveiligd tegen kleine aanrijdingen.
   
 • Snelle service
  De installatie moet draaien, hoe dan ook. Met een team van ervaren monteurs bieden we snelle service. Het product is door LETS zelf ontworpen, gebouwd en gemonteerd, waardoor het in onze genen zit. Met 15.000 artikelen op voorraad kunnen we u snel van dienst zijn.

 

 Werking

Het wasprogramma is als volgt:

 1. machine beladen met heftruck/palletwagen
 2. wasprogramma instellen, 2-6 minuten
 3. naspoelprogramma
 4. droogprogramma instellen, 3-6 minuten
 5. ontladen na groen licht en geluidssignaal

De lamp geeft, samen met een geluidsignaal, aan wanneer het wasprogramma is afgerond. Afhankelijk van het gekozen programma/vervuiling bedraagt de capaciteit 5-20 pallets per uur. Onder de vloer is een voorraadtank van 400L geïnstalleerd. Alvorens waswater wordt hergebruikt, wordt het water zeer goed gefilterd door een zeef.