heeft u vragen?
  • LETS biedt dé reinigingsoplossing voor de voedingsindustrie
    Over lets

LETS bv in platform hygiënisch ontwerpen

Datum: 23-06-2016

Hygiëne en voedselveiligheid zijn steeds belangrijker wordende onderwerpen. Machines en procesinstallaties voor de voedsel-, dranken- en farmaceutische toepassingen dienen hierdoor aan veel eisen te voldoen. De consument moet erop kunnen vertrouwen dat producten op een veilige en hygiënische manier worden geproduceerd.

Om dit verder te professionaliseren is LETS member van het Hygienic Design Network. De HDN methodiek biedt duidelijkheid binnen de jungle aan Europese normen en richtlijnen. De HDN methodiek maakt gebruik van een blauwdruk van Europese normen en richtlijnen voor het ontwerpen, bouwen en installeren van machines en procesinstallaties. Bedrijven in de hygiënische procesindustrie kunnen gebruik maken van deze methodiek.

De Europese regelgeving voor voedselveiligheid en de norm EN1672-2 vormen de basis voor de HDN methodiek. HDN kent vier klassen, waarbij HDN 1 de hoogste hygiënische klasse betreft en HDN 4 de minst strenge classificering.

Op basis van de toepassing en het hygiënerisico wordt de HDN klasse bepaald. Deze klasse moet voor de uitvoering in alle fases van het traject worden gebruikt. Door deze keuze, is het voor iedereen duidelijk volgen welke procedures er gewerkt moet worden en wat het resultaat dient te zijn. Innovativiteit, voedselveiligheid en kwaliteit staan bij LETS namelijk hoog in het vaandel.

Bekijk alle nieuwsitems