heeft u vragen?
  • De wijze waarop u samen met LETS kan bijdragen aan een circulaire economie!

Interview AGF.nl

Datum: 14-09-2021

Lets gaat in jubileumjaar met innovatieve demokrattenwasser bedrijven langs

Guustaaf Hoekstra: "Alle technische snufjes komen samen in dit model"

Tholen - Bij LETS vond deze zomer een wisseling van de wacht plaats. Per 1 juli namen Guustaaf Hoekstra en Bartelt Leeffers de directietaken over van Johan en Hilda Leeffers. Commercieel directeur Guustaaf, die al ruim 25 jaar werkzaam is voor de specialist in reinigingstechniek voor de voedingsindustrie, vertelt in dit interview over de laatste ontwikkelingen.


Ontstickeren erg actueel

Dit jaar viert LETS haar 40-jarig jubileum. Gevraagd naar de grootste revoluties in de reinigingswereld in de historie van het bedrijf, antwoordt Guustaaf: "Als eerste speler in de reinigingstechniek waren we bezig met warmteterugwinning vanuit koeling, perslucht en inpakmachines. Ook het combineren van onze reinigingsunit met heet water tot een combinatie-unit was een belangrijke ontwikkeling. Een andere ontwikkeling, die van stapelaars en ontstapelaars maakte dat we een volledig geautomatiseerde lijn kunnen aanbieden met als middelpunt de krattenwasser. Nu is vooral het ontstickeren actueel, met hoge druk."


Guustaaf tijdens de Empack afgelopen week

In de AGF-sector is LETS hoofdzakelijk binnen de snijderijen actief. "Daar zit echt onze corebusiness, maar de andere sectoren binnen de AGF zijn voor ons groeiende. Na de uitbraak van het ToBRFV-virus in de tomatenteelt, zagen wij onze kans om voor deze telers oplossingen te bedenken. Na zo'n uitbraak blijkt ook hoe belangrijk het is om meer controle, zowel een algemene als een hygiëne controle, uit te voeren op wie zich in de kas bevindt. Onze hygiënesluis met controlepoort past hier goed in."

Service op afstand

Het grootste gedeelte van onze klantenkring bevindt zich in Nederland, Duitsland en België, al hebben we ook wereldwijd projecten. Onze grootste uitdaging voor de komende tijd is dat de markt waarin we ons begeven, qua aantal bedrijven, krimpt. Om dezelfde omzet te halen, zullen we het in de toekomst dus verder van huis moeten zoeken. Maar dat betekent nogal wat voor je service. Vanuit Dronten zijn we in 200 kilometer op elke plek in Nederland. Als we onze doorontwikkelde producten meer in het buitenland willen leveren, is het inbellen en monitoren op afstand de oplossing. Duitsland is een groeiende markt voor convenience en biedt daarmee veel potentie. Ik sluit niet uit dat we er ooit een afdeling openen."


Demokrattenwasser

LETS zet het 40-jarig jubileum dit najaar luister bij door met een innovatieve demokrattenwasser een tour langs bedrijven te gaan maken, die gratis en vrijblijvend een demo kunnen boeken. We komen bij de bedrijven voor rijden met een aanhangwagen waarop een machine staat die is voorzien van alle moderne snufjes. Daarmee herleven de tijden. Onze oprichter Johan had 40 jaar terug zijn machines in een paardentrailer gemonteerd en ging daarmee langs de klanten. Zo is de cirkel weer rond", lacht Guustaaf.

Zelfvoorzienend


"Veel technieken komen samen in dit model. Zo is er een speciale display, wat het gebruik ideaal maakt voor anderstaligen. Ook hebben we een extra pompunit voor zwaar vervuilde kratten. We kunnen hierdoor werken met standaarddruk, maar ook 40 bar of hoger tot zelfs 140 bar. We nemen zelf water, zeep en een aggregaat mee en zijn daarmee zelfvoorzienend. Zo kunnen we per bedrijf laten zien wat voor hen de beste oplossing is om de kratten goed schoon te krijgen", aldus Guustaaf.

"De producten die verwerkt worden, hebben nogal wat impact op de reinigingswijze. Zo heb je bijvoorbeeld met vervuiling van paprika- en tomatenpitjes een hogere druk nodig dan met de vervuiling door sla. Nu kun je wel van alles roepen over een machine, maar als bedrijven het zien, kunnen ze het zelf in de praktijk ervaren. Iedereen kan vandaag de dag een machine leveren, maar wij willen oplossingen leveren. We voorzien de klant liever van een schone krat dan een krattenwasmachine!"

Demonstraties zijn te boeken via het volgende e-mailadres: demo@letsbv.nl

Voor meer informatie:


Guustaaf Hoekstra
LETS bv
Bedrijfsweg 33
8251 KK Dronten
Tel: +31 (0) 321 38 66 00 
G.Hoekstra@letsbv.nl 
www.letsbv.nl    

 

Publicatiedatum: 
Auteur: 
© GroentenNieuws.nl

Bekijk alle nieuwsitems