heeft u vragen?
  • De wijze waarop u samen met LETS kan bijdragen aan een circulaire economie!

LETS hygiënesluis Patent Pending

Datum: 02-02-2017

De nieuwe modellen hygiënesluizen van LETS bv zijn als eerste uitgerust met een beveiliging tegen bacteriologische verontreiniging van het watertoevoernet. Deze uitvinding van LETS bv is Patent Pending

Beveiliging van het drinkwaternet
Drinkwaterbedrijven leveren via hun waternet veilig drinkwater bij hun klanten af. Wanneer bij een op watertoevoernet aangesloten installatie - zoals een hygiënesluis -, beveiligingen ontbreken of niet functioneren, kan de water ringleiding verontreinigd raken. Dit kan de gezondheid en de voedselveiligheid in gevaar brengen. Om deze risico’s zoveel mogelijk te voorkomen, moet een installatie die op een ringleiding is aangesloten aan bepaalde technische eisen voldoen. Dit is vastgelegd in de NEN1006. De nieuwe hygiënesluis van LETS is uitgerust met een nieuwe beveiliging om bacteriologische verontreiniging van het watertoevoernet te voorkomen.

Nieuwe beveiliging in hygiënesluis
Hygiënesluizen zijn in de voedingsindustrie een bekend beeld geworden, veelal gebruikt naar de toegang van een productieruimte. Wanneer de borstels van de hygiënesluis worden betreden, gaan deze draaien om de zolen van schoeisel te reinigen. Tussen deze borstels is een sproeibuis bevestigd, die water, eventueel gemengd met reinigings- of desinfectiemiddel, op de borstels spuit. Het spatwater wat vervolgens van de roterende borstels afkomt (al dan niet ernstig vervuild met straatvuil, ziektekiemen etc.) spat terug op de watersproeibuis, waar bacteriën naar binnen kunnen dringen en zich vermenigvuldigen.  Niet alleen de hygiënesluis kan hiermee een bron van besmetting worden, maar zelfs de water ringleiding van het hele pand kan besmet raken. Een regelrecht rampscenario voor een voedingsmiddelenbedrijf! De Patent Pending van LETS oplossing biedt bescherming voor dit risico.

In de huidige situatie wordt een waterleiding tegen dit gevaar wel beschermd met een terugslagklep, maar een terugslagklep heeft altijd een zekere vertraging van sluiten, waardoor het nooit een 100% garantie kan bieden.

Bekijk alle nieuwsitems