heeft u vragen?
  • De wijze waarop u samen met LETS kan bijdragen aan een circulaire economie!

40 jaar reinigingstechniek

Datum: 27-09-2021

LETS bv uit Dronten, gespecialiseerd in reinigingstechnieken voor de voedingsindustrie, viert feest: dit jaar bestaat het bedrijf 40 jaar. Met een nieuwe directie aan het roer, bouwt het bedrijf verder op de solide en succesvolle basis.

 

We zitten om de tafel met de nieuwe directie: Bartelt Leeffers, operationeel directeur en Guustaaf Hoekstra, commercieel directeur, samen verantwoordelijk voor de algemene zaken. Vlak voor de zomer namen ze het stokje over van oprichter Johan Leeffers, die overigens niet helemaal van het toneel verdwijnt. Hij blijft de nieuwe directie bijstaan als adviseur. “Mijn vader begon in 1981 met LETS bv vanuit de schuur achter ons huis”, blikt zoon Bartelt terug. “Toen die ruimte te klein werd, kocht hij er een paardentrailer bij. Daarin werden machines gemonteerd waarmee hij de bedrijven langsging, voor demonstraties. Nu, 40 jaar later herhalen we deze actie. In een modern jasje vanzelfsprekend!” Daarover straks meer.

 

Service

LETS ontwikkelt en ontwerpt machines voor de voedingsindustrie, die vervolgens in eigen werkplaats worden gebouwd en door eigen mensen bij de klant worden geïnstalleerd. Het professionele onderhoudsteam zorgt ervoor dat de klant er vele jaren werkplezier van heeft. Ook zijn de machines goed te reviseren, waarna ze weer een lange tijd meegaan. “Op het gebied van reiniging hebben we overal een oplossing voor; van wasbak tot schone kratten en/of bedrijfsruimte”, aldus Guustaaf. “We volgen met belangstelling de markten in opkomst. Daar is nu een inhaalslag gaande op het gebied van hygiëne, wat voor ons als specialist kansen biedt.” Sinds 1996 ontwerpt en bouwt het bedrijf ook warmteterugwininstallaties. “Dat levert onze klanten minder CO2-uitstoot én geldbesparing op. Daarmee dragen we bij aan de doelstellingen van onze klanten. Wij geloven in de kracht van een circulaire economie en zetten in op duurzaamheid.” Voor beide directeuren staat de klant altijd op de eerste plaats. “We bieden een goede service, dat zit in ons dna”, verklaart Guustaaf. “Schone kratten en/of fabriek opleveren, met besparingen op energie en water; dat is ons sterke punt.”

 

De grens over

LETS is vooral actief in de Benelux en Duitsland, maar afgelopen jaren leverden ze ook aan bedrijven in Noorwegen en de Verenigde Arabische Emiraten. Bartelt vertelt er vol passie over, want zijn belangstelling voor de internationale bedrijfswereld is groot. Na zijn studie ‘Commerciële economie & bedrijfskunde’ startte hij een handelsbedrijf op gericht op Zuid-Korea, waar hij een half jaar studeerde. Later stapte hij over naar het familiebedrijf. De internationale interesse voor LETS verbaast de directeuren niet. “We hebben een prachtig productengamma, blijven innoveren en ontzorgen de mensen die onze installaties aanschaffen”, zegt Bartelt. “Zo volgen we de prestaties van de machines 24/7 op afstand. Eventuele storingen worden direct afgelezen en verholpen, dit laatste eventueel samen met de technische dienst van het betreffende bedrijf. De terugverdientijd van onze machines is kort. Ze draaien minimaal 15-20 jaar, mits goed onderhouden. Dat blijft een belangrijk punt”, benadrukt hij. ”Goed onderhoud voorkomt storingen. Mochten die toch optreden, dan zijn onze monteurs snel ter plekke.” Overigens worden de machines zo ontworpen dat er zo min mogelijk stuk kan gaan en ze weinig onderhoud nodig hebben. “Essentieel”, vindt Guustaaf, “zowel voor binnen- als buitenlandse bedrijven, wanneer onze vakmensen niet in de buurt zijn.”

 

Net als Bartelt kent Guustaaf het bedrijf door en door. In juni vierde hij zijn 25-jarig jubileum. “Ik kwam hier binnen als magazijnmedewerker en groeide mee met het bedrijf.” Een kwarteeuw nadat hij er voor het eerst binnenliep, werd hij ‘s morgens in alle vroegte warm verwelkomd door het voltallige personeel. “Ook mijn naaste familie was erbij. Voor iedereen was taart geregeld, ook voor de buitendienst die al vroeg op pad moest. Ik ben echt trots op ons hechte team!”

 

On tour

Terug naar de jubileumactie. Wat gaat er gebeuren? Guustaaf: “Dit najaar gaan we net als 40 jaar geleden, weer op pad met een trailer. Daarop staat nu een krattenwasser voorzien van de laatste innovaties. We rijden ermee naar geïnteresseerde bedrijven, zodat zij hun kratten ter plekke door ons kunnen laten wassen. Zo brengen we beleving tot aan de voordeur, en zien ze exact wat nodig is voor een schoon krat!”

“Of het nu gaat om het verwijderen van hardnekkig vuil zoals eiwitrijke vervuiling en stickers, of om oppervlakkige vervuiling; wij hebben alles in huis voor een duurzame aanpak op maat”, besluit Bartelt. Geïnteresseerd in een gratis en geheel vrijblijvende demonstratie?

Meld je snel aan: demo@letsbv.nl

Meldt je dan snel aan via de mail: demo@letsbv.nl.

 

www.letsbv.nl

 

Foto's ©Ton Kastermans Fotografie

Bekijk alle nieuwsitems